Автоновини

Aston Martin опублікував фотографії свого першого кросовера

Фото: Aston Martin

Компанія Aston Martin опублікувала перші фотографії свого першого в історії серійного кросовера. Новинка надійде в продаж під назвою DBX, а не Varekai, як передбачалося раніше. На знімках показані випробування автомобіля, який ще поки прихований під камуфляжем, на трасі в Північному Уельсі.

Товарна модель, на відміну від дводверного прототипу, представленого навесні 2015 року на автосалоні в Женеві, отримає кузов з чотирма дверима. Новинка складе конкуренцію Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Porsche Cayenne і Maserati Levante.

Базова версія позашляховика отримає чотирьохлітровий твін-турбо двигун V8 виробництва Mercedes-AMG потужністю близько 600 к.с. Топовий варіант оснастять 5,2-літровим мотором V12 з двома турбінами, що видає 750 к.с.

Спочатку передбачалося, що серійний DBX побудують на базі Mercedes-Benz в рамках договору про співпрацю компанії Aston Martin і концерну Daimler. Пізніше британці спростували цю інформацію.

Прем’єра кросовер відбудеться в четвертому кварталі 2019 року. Складання автомобілів налагодять на новому підприємстві в Сейнт Атан (Уельс), де буде створено понад 700 робочих місць. Виробництво кросовера стартує на початку 2020 року. На цьому ж заводі буде здійснюватися випуск електричних автомобілів Aston Martin, а також нових розкішних машин, які будуть продаватися під брендом Lagonda.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook