Автоновини

McLaren показав перший тестовий зразок свого найшвидшого гіперкара

Фото: McLaren Automotive

Компанія McLaren представила перший тестовий зразок гіпекара Speedtail. Випробування автомобіля триватимуть рік, після чого модель запустять в серійне виробництво. Перший екземпляр машини носить назву Albert в честь прототипу McLaren F1.

Новинка стала ідеологічним наступником легендарної моделі F1, яка з 1993 по 2005 роки вважалася найшвидшим серійним автомобілем у світі. Albert отримав особливу ліврею і гібридну силову установку, яку будуть використовувати і серійні гіпекари. За неофіційними даними, вона створена на основі чотирьохлітрового твін-трубо двигуна V8, що працює разом з двома електромоторами. Сумарна віддача агрегатів склала 1050 к.с.. Тяга передається на задні колеса.

McLaren Speedtail здатний прискорюватися з місця до 300 км / год за 12,8 сек., що на 2,7 секунди швидше McLaren P1 і на 0,3 сек. – Bugatti Chiron. Максимальна швидкість автомобіля склала 403 км на годину.

Гіперкар побудований навколо надлегкого «унікального» карбонового монокока, завдяки якому маса автомобіля склала всього 1430 кілограмів. Довжина автомобіля дорівнює 5137 мм, що на 549 ??мм довше колишнього супергібріда P1. Як і McLaren F1, новий гіперкар отримав тримісний салон, де водійське крісло розташовується по центру, а два пасажирських – з боків за плечима пілота. У новинки є невеликі відсіки для багажу – спереду і в хвості автомобіля.

Всього британська компанія випустить 106 таких автомобілів, вартість кожного з яких складе близько 2,3 млн доларів. На даний момент всі гіперкари вже продані. Перші клієнти отримають свої автомобілі не раніше початку 2020 року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook