Автоновини

Tesla визначилася із заміною Ілона Маска на посаді голови ради директорів

Новим головою ради директорів компанії Tesla Motors стане Робін Денхольм, яка замінить на цій посаді Ілона Маска. Про це повідомляє прес-служба американського виробника електрокарів.

Раніше Робін Денхольм займала посаду незалежного члена правління «Тесли», а також працювала фінансовим директором найбільшої австралійської телекомунікаційної компанії Telstra. Останній пост їй доведеться залишити, щоб «повністю сконцентруватися на своїх нових обов’язках».

Нагадаємо, раніше Ілон Маск був знятий з поста голови ради директорів Tesla Motors без можливості відновлення на посаді протягом трьох років. Зокрема, Маска звинуватили в організації надання завідомо неправдивих даних про обсяги випуску машин, що ввело інвесторів в оману.

Фото: Робін Денхольм

Крім того, в серпні Маск написав у своєму твіттері про намір викупити акції Tesla і зробити компанію непублічною, однак згодом відмовився від цих планів. При тому дана заява викликала падіння котирувань акцій «Тесли».

В результаті Маска усунули з посади голови ради директорів і присудили внутрішній штраф розміром 20 млн доларів. Крім того, його зобов’язали надалі стежити за своїми висловлюваннями в соціальних мережах, які можуть вплинути на ринкову вартість компанії.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook