Авто на єврономерах Автоновини

Перші 60 днів розмитнення авто на єврономерах коштуватиме 500 євро, – Ніна Южаніна

На комітеті було прийнято рішення, що протягом 60 днів після написання і затвердження нових правил щодо розмитнення буде застосовуватися понижений коефіцієнт 0,5. Тобто ставка акцизного податку для автомобілів, які будуть розмитнюватися перші 60 днів, буде 500 євро. Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявила голова комітету ВРУ з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Гостя програми зазначила, що завтра ВРУ розгляне першим питання «євроблях». Однак основна проблема в тому, додала Южаніна, чи буде в залі потрібна кількість нардепів, щоб ухвалити відповідні законопроекти.

Також Ніна Южаніна заявила, що вчора комітет ВРУ з питань податкової та митної політики прийняв важливе рішення щодо розмитнення автомобілів на європейських номерах.

«Було прийнято рішення, що протягом 60 днів після написання і затвердження нових правил щодо розмитнення буде застосовуватися понижений коефіцієнт 0,5. Тобто ставка акцизного податку для автомобілів, які будуть розмитнюватися перші 60 днів, буде 500 євро», – розповіла Южаніна.

Вона додала, що коефіцієнт 0,5 – це саме та ставка, на яку мріяли вийти активісти. А те, що сьогодні прихильники «євроблях» вийшли на мітинг, Южаніна пояснює тим, що вони просто не знали, що комітет прийняв таке «радикальне» рішення.

Окрім цього Южаніна пояснила, що понижуючий коефіцієнт 0,5 буде застосовуватись для всіх автомобілів, які будуть розмитнюватися протягом 60 днів після прийняття такого закону, а також до нових автомобілів, які за цей час будуть в’їжджати в Україну.




«Така норма буде діяти лише 60 днів. Потім буде низька ставка – 1000 євро. Вона залишиться для всіх. Але перші 60 днів, щоб надати економічні стимули для більш швидкого прийняття рішення кожним громадянином України щодо розмитнення, буде застосовуватися ще нижчий коефіцієнт. Це зроблено і для того, щоб не провокувати затори на митниці та черги біля МРЕВів», – пояснила гостя програми.

Ніна Южаніна також додала, що держава планує на цьому заробити щонайменше до одного мільярда євро.

Нагадаємо, сьогодні на ранковому засіданні ВРУ народний депутат Максим Курячий повідомив, що в перший місяць після публікації законів про зміни до Податкового та Митного кодексів щодо автомобілів на єврономерах можна буде розмитнити авто на 50% дешевше та ще протягом місяця діятиме понижений коефіцієнт 0,75. Окрім того, в Україні посилять відповідальність водіїв за порушення митного режиму, збільшивши штрафи.

Натомість організація «Авто-Євро-Сила» у Києві розпочала акцію за доступне розмитнення автомобілів. Активісти вимагають підтримати «народні правки» до законопроектів 8487, 8488.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook