Авто на єврономерах Автоновини

У Раді готуються здешевити розмитнення євроблях

Парламентський комітет з питань митної та податкової політики рекомендував ухвалити законопроект №8487 щодо зниження вартості розмитнення авто на єврономерах у другому читанні та в цілому. За відповідне рішення проголосувало 15 з 18 присутніх членів комітету, повідомляє Hromadske.

Згідно зі змінами, пропонується нова формула розрахунку акцизного податку. Так, за основу братиметься базова ставка у 50 євро для машин на бензиновому двигуні та 75 євро для машин на дизельному двигуні.

Для розрахунку акцизу, цю суму потрібно буде помножити на кількість років з року наступного після виробництва авомобіля та на коефіцієнт об’єму двигуна (об’єм двигуна в кубічних сантиметрах, що ділиться на 1000).

Рада ухвалила даний закон у першому читанні 13 липня. Тоді його підтримало 265 депутатів.

11 липня водії автомобілів на єврономерах у межах «Акції за захист і доступне розмитнення» заблокували центр Києва. Учасники протестів заявили, що акція буде безстроковою. Раніше очільниця комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна («БПП») зареєструвала у парламенті законопроекти, що зменшують акцизи на розмитнення автомобілів, зареєстрованих в інших держава.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook