X

Ілон Маск пообіцяв випустити найшвидший спорткар у світі

Фото: Tesla Motors

Електричне купе Tesla Roadster другого покоління повинно стати найшвидшим серійним спорткаром у світі. Про це в інтерв’ю виданню Recode заявив керівник «Тесли» Ілон Маск.

«Tesla Roadster наступного покоління буде найшвидшим в світі серійним спорткаром за всіма параметрами. Це стосується прискорення, максимальної швидкості і керованості. Для нас дуже важливо створити електрокар, який буде динамічніше будь-якого найшвидшого бензинового автомобіля», – зазначив Маск.

Прототип Tesla Roadster другого покоління був представлений восени 2017 року. Його укомплектували трьома електричними агрегатами, що дозволяють купе прискорюватися з місця до 96 км / год за 1,9 секунди. Дрегову дистанцію у чверть милі (402 м) автомобіль проходить за 8,9 сек., а його максимальна швидкість перевищує 400 км на годину. При цьому тест-пілот «Тесли» Еміль Бурет заявив, що це дуже «обережні» попередні показники і серійний Roadster вийде ще швидше.

На даний момент Tesla також веде розробку електричного пікапа, який, за словами Маска, отримає футуристичний дизайн в стилі кіберпанк. Вже у стандартній комплектації у автомобіля буде два електричних двигуна з «божевільним обертовим моментом» і повний привід. Автомобіль зможе проїжджати без підзарядки акумуляторів приблизно 650-800 кілометрів.

Поділитися цим!
Макс Коротченко:
Related Post