X

Aston Martin присвятив суперкар перемозі в «Ле-Мані» 60-річної давнини

Фото: Aston Martin

Компанія Aston Martin представила спеціальну версію суперкара DBS Superleggera, який отримав індекс «59» в назві. Новинку випустили на честь подвійної перемоги гоночного автомобіля DBR1 в добовому марафоні «24 години Ле-Мана» в 1959 році.

Aston Martin DBS 59 отримав деякі елементи в дизайні, що перегукуються зі знаменитим переможцем «Ле-Мана». Зокрема, автомобіль обзавівся матовим зеленим забарвленням, вставками з карбону, а також бронзовими деталями в радіаторній решітці, спойлері, колісних дисках і супортах гальмівних механізмів.

Салон обробили шкірою чорного і горіхового кольору. У багажному відділенні встановили спеціальні кріплення для гоночних шоломів. Список оснащення також включив гоночний комбінезон і вантажні гоночні рукавички.

Aston Martin DBS 59 оснастили тим же 5,2-літровим твін-турбо мотором V12, що розвиває 725 к.с. і 900 Нм крутного моменту. Двигун працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Суперкар здатний прискорюватися з місця до «сотні» за 3,4 сек., а його максимальна швидкість складає 339 км на годину.

Поділитися цим!
Михаїл Стріга:
Related Post