Автоновини Тюнінг

Mopar оснастив Dodge Charger 1968 року 1000-потужним двигуном

Заводське тюнінг-ательє «Крайслера» представило новий концепт-кар з семилітровим компресорним мотором Hellephant.

Заводське тюнінг-ательє Fiat Chrysler Automobiles (FCA) – Mopar – представило свій новий проект під назвою Super Charger Concept. Експериментальний автомобіль, побудований на базі «чарджер» 1968 року і отримав 1000-потужний двигун Hellephant. Купе дебютувало на тюнінг-фестивалі SEMA в Лас-Вегасі.

Назва мотора є відсиланням до знаменитого мотору Mopar 426 Hemi, який за свої розміри і потужність отримав прізвисько «Elephant» ( «Слон»). Робочий об’єм агрегату, створеного на базі 6,2-літрового двигуна Hellcat, збільшили до семи літрів.

Інженери застосували повністю алюмінієвий блок циліндрів, новий приводний нагнітач, а також особливі інжектори, маховик, масляний піддон, водяну помпу, а також інші компоненти, використання яких допускається тільки на автомобілях, випущених до 1976 року.

Двигун розвиває 1000 к.с. і 1288 Нм крутного моменту. Агрегат поєднується з шестиступінчастою механічною коробкою передач від суперкара Challenger Hellcat. Купе отримало розширені колісні арки зі склопластику, 20- і 21-дюймові колісні диски спереду і ззаду відповідно, а також шести поршневі гальмівні механізми Brembo.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook