Автоновини Військова техніка

Українські десантники отримають «літаючі» танки в 1250 к.с. (відео)

Підприємство «Харківський бронетанковий завод», який входить до складу Концерну «Укроборонпром», підготував до передання танки Т- 80 для Високомобільних десантних військ України. За свої швидкісні властивості, які забезпечує газотурбінний двигун потужністю 1250 к.с., що розганяє Т – 80 до 70 км/год, у військах цей танк називають «літаючим».

Силами бронетанкового заводу за короткий строк було проведено цілий комплекс робіт із відновлення двигуна, трансмісії, ходової частини, електронного обладнання, системи керування вогнем, підвищення захисту та інші роботи.

Слід зазначити, що за результатами ремонту, кожен танк пройшов випробування на полігоні, під час якого були перевірені всі системи танка, зокрема виконання стрільб та 100-кілометровій пробіг на спеціальному танкодромі.

Саме цей процес і зняла прес-служба Концерну. На відео зафіксовано перевірку точності вогню з 125-мм гармати, сила пострілу якої викорчувала стовп, а також ходові випробування, зокрема подолання спеціальної гірки.

Зазначимо, що Високомобільні десантні війська України почали отримувати танки, які ніколи не стояли на озброєнні цього роду військ, у 2015 році. Завдяки цьому вдалося значно підвищити вогневу міць десантників, які захищають країну в зоні АТО.




Для втілення цього плану в життя, підприємства Концерну «Укроборонпром», зокрема і «Харківський бронетанковий завод», за короткий час оновили технологічний процес відновлення танків цього типу, які на той момент були вже зняті з озброєння і роками стояли під відкритим небом. В результаті цієї роботи, у кожній із п’яти бригад Високомобільних десантних військ Збройних Сил України сформована танкова рота, на озброєнні якої стоять Т-80.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook