Автоновини

Новий гіперкар Aston Martin можуть назвати Valhalla

Фото: Aston Martin

Компанія Aston Martin зареєструвала в патентному відомстві нове найменування Valhalla. За даними AutoBlog, саме під такою назвою в продаж може надійти новий гіперкар, який на даний момент носить внутрішнє позначення Project 003. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає. У заявці зазначено лише, що найменування може використовуватися для «пасажирських і гоночних автомобілів, а також їх частин».

Очікується, що серійна версія автомобіля з’явиться не раніше кінця 2021 року. За попередніми даними, тираж гіперкара обмежать 500 екземплярами. Суперниками новинки називаються Ferrari 488 і McLaren 720S.

Новинка стане третім подібним автомобілем британської марки слідом за моделлю Valkyrie (Project 001) і Valkyrie AMR Pro. Поки про новий гіперкар лише відомо, що він отримає надлегку архітектуру і бензин-електричну силову установку на основі турбированного агрегату. Крім того, інженери застосують адаптивну підвіску і активні аеродинамічні елементи.

Перший передсерійний варіант дорожнього гіперкара Aston Martin Valkyrie, розробленого спільно з гоночної командою Red Bull, був представлений влітку нинішнього року. Автомобіль оснастили 6,5-літровим атмосферником V12 потужністю близько 900 кінських сил. Решта 130 к.с. розвиває електричний агрегат.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook