Автоновини Військова техніка

Чому не в АТО? Українські БТР-4М з’явилися в Індонезії (відео)

Надійність, багатофункціональність та простота експлуатації БТР-4М, за словами індонезійських військових, – основні переваги українських бойових машин.Індонезійське видання Detik News підготувало спеціальний репортаж про експлуатацію морпіхами новітньої української техніки.

“В ході тренувань членами одного з екіпажів БТР-4М були спеціалісти ДП “Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова” та представники компанії “СпецТехноЕкспорт”, що входять до складу ДК “Укрборонпром”. Українські фахівці навчали морпіхів тонкощам маневрування на плаву БТР-4 в умовах високої хвилі. Після цього представники українських підприємств з представниками Міністерства оборони Індонезії спостерігали за навчальними стрільбами морпіхів на військовому полігоні.

Екіпаж кожного з п’яти БТР-4М успішно вражав умовні цілі на заданих відстанях з автоматичної гармати 30мм та кулемету ПКТ калібру 7,76 мм , демонструючи точність української зброї. Заступник Командуючого Морської піхоти Індонезії був відверто враженим ефективністю сучасної цифрової системи прицілювання та керування вогнем.

Також для військових Морського корпусу Індонезії важливим є той факт, що після маршу гірською місцевістю, чи то руху вузькими асфальтованими вулицями БТРи без будь-яких змін в конфігурації здатні не лише долати водні перешкоди, а й перепливати морем десятки кілометрів. Більше того, під час маневрування на хвилях до 1 метра рух бойових машин залишається плавним та стабільним. Таких характеристик досягнуто завдяки вдалій конструкції БТР-4М та якісній ізоляції кузова.

БТР-4М у стандартній версії, оснащений бойовим модулем БМ-7 “Парус” з автоматичною гарматою 30-мм ЗТМ-1, 30 мм автоматичним гранатометом і автоматом ПКТ калібру 7,76 мм, протитанковою керованою ракетною системою “Бар’єр”. Проте, в залежності від потреб замовника, встановлюються й інше озброєння для знищення особового складу противника та бронетехніки, у тому числі – танків. Також на українські БТРи можуть встановлюватися додаткові системи захисту.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook