Автоновини Військова техніка

Нові бронеавтомобілі КрАЗ протестували

Тест-драйв новітніх бронеавтомобілів КрАЗХ «Халк» і КрАЗ «Фіона» пройшов в рамках зйомки чергової серії телепроекту «Техніка війни».

В околицях села Недогарки Кременчуцького району журналісти Військового телебачення України провели ходові випробування новітніх бронеавтомобілів КрАЗ – машин «Халк» (4х4) і «Фіона».

Зйомки проводилися в рамках телепроекту «Техніка війни». Нагадаємо, що бронеавтомобіль КрАЗ «Халк» (Hulk) з колісною формулою 4х4 відрізняється безрамною конструкцією. Таке рішення дозволило істотно знизити споряджену масу автомобіля на 2 тонни – до 14 тонн.





Бронеавтомобіль КрАЗ «Халк» відноситься до бронеавтомобіля класу MRAP і має посилений протимінний захист (по STANAG 4569 2а і 2б). Тому кузов невипадково має днище V-подібної форми. Що ж стосується класу балістичного захисту, то він відповідає STANAG 4569 рівень 2. Бронеавтомобиль КрАЗ «Халк» розрахован на перевезення до 10 осіб десанту і може оснащуватися великокаліберним кулеметом «Утес» калібру 12,7 мм. У рух «Халк» призводить турбодизель потужністю 310 к. с.

Що ж стосується другого бронеавтомобіля – КрАЗ «Фіона», то це вже більша машина, побудована на шасі тривісного всюдихода КрАЗ-6322 (6х6). Бронеавтомобіль виготовлений в партнерстві з канадсько-еміратською компанією Streit Group і відноситься до класу MPV (Mine Protected Vehicle) – з посиленим протимінним захистом. «Фіона» може перевозити до 14 осіб десанту і оснащуватися різними дизельними двигунами потужністю до 400 к.с. Потрібно відзначити, що журналісти Військового телебачення вже проводили тест-драйв бронетехніки КрАЗ. Було це в 2018 році, коли проводилися зйомки програми про бронеавтомобілі КрАЗ «Спартан».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook