Автоновини

У Porsche підтвердили запуск в серію електричного універсалу

Фото: Porsche

Керівництво компанії Porsche дало «зелене світло» проекту серійного виробництва електричного універсала на базі концепт-кара Mission E Cross Turismo. Про це повідомляє прес-служба німецької марки.

Прототип Porsche Mission E Cross Turismo був показаний навесні 2018 року в рамках Женевського автосалону. Тоді глава автовиробника Олівер Блюмі заявив, що новинка являє собою електромобіль, який наділили позашляховими можливостями. Раніше з’явилися перші шпигунські фотографії тестового автомобіля. Передбачається, що серійна модель отримає приставку Sport Turismo в назві, яка використовується Porsche для позначення своїх автомобілів з кузовом Shooting Brake.

До складу силової установки новинки увійдуть два електричних двигуна, встановлені на передній і задній осі. Сумарна віддача агрегатів, які живляться від 800-вольтової архітектури, складе не менше 600 кінських сил. Автомобіль зможе прискорюватися з місця до 100 км / год за 3,5 секунди. Заявлений запас ходу – 500 кілометрів.

За попередніми даними, електричний універсал Porsche з’явиться в 2020 році – слідом за ліфтбеком Taycan, який встане на конвеєр в 2019 році. Глава електричної лінійки Porsche Роберт Майер відзначив, що базовий Taycan буде коштувати дешевше моделі Panamera. Таким чином, ціна базового автомобіля складе приблизно 80 тис. євро.

Випуск електрокарів налагодять на підприємстві Porsche в Цуффенхаузене. У компанії відзначили, що до 2022 року в електрифікацію автомобілів марки буде витрачено шість мільярдів євро.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook