Автоновини

Porsche почала випробування електричного універсалу

Фото: CarScoops

Компанія Porsche приступила до випробувань нової версії електрокара Taycan, який отримає кузов «універсал». Шпигунські фотографії тестового прототипу опублікувало видання Carscoops.

Передбачається, що новинка отримає позначення Sport Turismo, яке німецька марка використовує для автомобілів з кузовом типу Shooting Brake. Прототип такого електрокара був показаний в березні 2018 року на Женевському автосалоні. Тоді глава Porsche Олівер Блюмі зазначив, що автомобіль являє собою суміш «електромобіля Mission E зі позашляховими можливостями Panamera Sport Turismo». Топ-менеджер також заявив, що концепт-кар є «серйозним кандидатом на серійне виробництво, яке може початися вже в найближчий час».

За попередніми даними, електричний універсал Porsche з’явиться в 2020 році – слідом за ліфтбеком Taycan, який встане на конвеєр в 2019 році. Його оснастять двома агрегатами (на передній і задній осі), схожими з тими, що використовуються на гібридному спортпрототипі Porsche 919 Hybrid. Двигуни, сумарна віддача яких складе 600 к.с., працюватимуть разом з бортовою 800-вольтовою системою.

Електрокар зможе прискорюватися з місця до 100 км / год за 3,5 секунди, а його запас ходу без підзарядки складе близько 500 кілометрів. При використанні спеціальної системи швидкої підзарядки 15 хвилин виявиться досить, щоб Taycan зміг проїхати до 400 кілометрів.

Глава електричної лінійки Porsche Роберт Майер відзначив, що базовий Taycan буде коштувати дешевше моделі Panamera. Таким чином, ціна базового автомобіля складе приблизно 80 тис. євро.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook