Автоновини

Перший електрокар Porsche виявиться дешевше «Панамери»

Фото: Porsche

Перший електричний спорткар Porsche, який отримає назву Taycan, буде коштувати дешевше моделі Panamera. Таким чином, ціна базового автомобіля складе приблизно 80 тис. євро). Про це з посиланням на директора електричної лінійки німецької марки Роберта Майєра повідомляє Automotive News.

«Ми припускаємо, що за своєю вартістю Taycan займе місце між моделями Cayenne та Panamera», – підкреслив Майєр. При цьому фінансовий директор Porsche Лутц Мешк зазначив, що ціна топових версій електромобіля досягатиме 200 тис. євро.

Porsche Taycan оснастять двома електричними моторами (на передній і задній осі) італійської фірми Magneti Mirelli, схожими з тими, що використовуються на гібридному спортпрототипі Porsche 919 Hybrid. Двигуни, сумарна віддача яких складе 600 к.с., працюватимуть разом з бортовою 800-вольтовою системою.

Електрокар зможе прискорюватися з місця до 100 км / год за 3,5 секунди, а його запас ходу без підзарядки складе близько 500 кілометрів. При використанні спеціальної системи швидкої підзарядки 15 хвилин виявиться досить, щоб Taycan зміг проїхати до 400 кілометрів.

Німці планують випускати приблизно 20 тис. примірників Taycan щорічно, що відповідає приблизно двом третинам від нинішнього обсягу виробництва автомобілів сімейства 911.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook