Автоновини

Ford запустив виробництво електричного поштового фургона

Фото: Ford

Компанія Ford почала серійне виробництво електричного поштового фургона StreetScooter Work XL. Модель створена на базі моделі Transit і призначається спеціально для Deutsche Post. Як повідомляє прес-служба американського автовиробника, близько 180 співробітників Ford збиратимуть до 16 електрофургонів щодня, таким чином, щорічний обсяг виробництва складе близько 3 500 автомобілів.

Обсяг вантажного відділення фургона склав 20 кубометрів, що дозволяє електрокару взяти на борт близько 200 посилок. Вантажопідйомність – до 1 275 кг. Автомобілі будуть пропонуватися з комплектами акумуляторів ємністю від 30 до 90 кВт-год, завдяки яким вони зможуть проїхати без підзарядки від 80 до 200 кілометрів.

Розробники відзначили, що використання кожного такого фургона дозволить щорічно економити до 1900 літрів дизельного палива і запобігати викидам в атмосферу близько 5000 кг діоксиду вуглецю (CO2).

Deutsche Post DHL планує використовувати StreetScooter WORK XL для доставки вантажів в містах Німеччини. В даний час розглядається можливість поставки «зелених» фургонів іншим клієнтам.

Ford планує інвестувати 9,5 млрд євро в розробку до 2022 року 40 електрифікованих моделей. З них 16 автомобілів будуть повністю електричними з живленням від батарей.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook