Автоновини Військова техніка

“Укроборонпром” презентував реактивну систему залпового вогню “Берест”, яка може замінити “Град”

Фото: Ukroboronprom

На виставці “Зброя та безпека” в Києві вперше було презентовано реактивну систему залпового вогню БМ-21 УМ “Берест”. Про це повідомила прес-служба держконцерну “Укроборонпром”.

Реактивна система залпового вогню “Берест”, порівняно з РСЗВ “Град”, відрізняється більшою потужністю залпу, точністю ведення вогню, інтеграцією в цифрові системи керування і наведення артилерії, більшою мобільністю і потребує менше часу для відкриття вогню, повідомили в концерні “Укроборонпром”.

Зазначають, що Шепетівський ремонтний завод на власні обігові кошти провів модернізацію РСЗВ калібру 122 мм із використанням тільки українського комплектовання. “Берест” призначений для заміни БМ-21 “Град”, що стоїть на озброєнні Збройних сил України. Використання сучасних цифрових технологій та нове шасі вітчизняного виробництва надають “Бересту” ключові бойові та експлуатаційні переваги, які значно розширюють бойові можливості РСЗВ.

Однією з особливостей нової машини стала цифрова система управління вогнем, яка дозволяє екіпажу, не покидаючи кабіни, проводити підготовку до стрільби, зокрема топогеодезичну прив’язку”, – заявили у прес-службі. Зазначають, що екіпаж РСЗВ зможе одержувати онлайн точні координати противника із дронів та інших систем спостереження, що підвищить точність і ефективність ведення вогню.




“Ще однією особливістю нової РСЗВ є збільшення потужності залпу до 50 реактивних снарядів, замість 40 у “Граді”. Більша потужність дозволяє гарантовано знищувати противника та оперативно розподіляти вогонь між різними цілями… Загалом “Берест”, порівняно із “Градом”, має більшу потужність залпу, точність ведення вогню, інтеграцію в цифрові системи управління та наведення артилерії, більшу мобільність та потребує менше часу для відкриття вогню”, – заявили в “Укроборонпромі”.

У концерні зазначили, що використання українського комплектовання зробило виробництво “Береста” дешевшим. Згідно з даними Міноборони України, на озброєнні ЗСУ є реактивні системи залпового вогню “Смерч”, “Ураган” і “Град”.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook