Авто на єврономерах Автоновини

Для литовських «євроблях» в Україні продзвенів тривожний дзвіночок

Литовська Республіка надала Україні доступ на рік до європейської бази даних, яку будуть використовувати, зокрема, для перевірки, чи ввозять автомобілі на європейських номерах, так звані євробляхі, в Україну законно. Про це УНН розповів голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал.

«Сьогодні нам подарували пакет, завдяки якому можна заходити європейські бази даних … Ви знаєте, у нас сьогодні дуже багато євроблях на території країни. Як правило, вони або литовські або польські», – зазначив голова ДПСУ.

Так, за словами Цигикал, на сьогодні Україна співпрацює з Литвою в питанні, що стосується автомобілів, які були вивезені з Литви і вважаються там такими, які не існують або знищені, і з’являються в Україні на литовських номерах.




«Тому ми зараз отримуємо від них інформацію, будемо робити невеликі перевірки, дивитися, чи законно використовуються ці транспортні засоби при перетині кордону, чи ні … Це зменшить кількість незаконно ввезених в Україну автомобілів. Є євробляхи, які заїжджають на відповідних номерах на законних підставах, а є автомобілі, які були викрадені, але не перебувають у спільній базі даних у нас, тобто ми не бачимо, викрадені вони чи ні. А Литва нам зараз надає базу, яка дозволить виявляти ці викрадені автомобілі, ввезені до нас незаконно», – сказав він.

З польськими колегами також ведеться співпраця в цьому напрямку, зазначив Цигикал.

«Ті автомобілі, які вже внесені в базу даних Інтерполу – там також викрадені, і вони її поповнюють періодично – ми з ними виявляємо. У нас виявлено 500 автомобілів. З огляду на те, що у нас 157 пунктів пропуску в базу Інтерполу. Коли заїжджають перебиті номера, заміна кузова, це все проявляється. Поляки нам надають таку інформацію, ми періодично нею обмінюємося», – зазначив голова ДПСУ.

За словами Цигикал, після того як машини виявляються, їх передають Національній поліції.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook