Автоновини Париж-2018

У Парижі вперше представили в’єтнамські автомобілі

Фото: Motor1

В’єтнамська компанія Vinfast привезла на автосалон в Париж свої перші серійні моделі – седан і кросовер. Автомобілі звуться LUX A2.0 і LUX SA 2.0. Виробництво новинок почнеться у вересні наступного року на новому підприємстві, яке будується зараз в місті Хайфон. До 2025 року компанія збирається почати випускати до півмільйона машин щорічно.

Седан і кросовер були розроблені фахівцями італійського кузовного ательє Pininfarina, які створили близько 20 дизайнерських концепцій для майбутніх моделей. Автомобілі побудовані на платформі попередніх BMW 5-Series і X5 відповідно.

Лінійка двигунів також включає мотори, створені на базі агрегатів баварської марки. Віддача двигунів складе 178 і 230 кінських сил. Мотори працюють спільно з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач ZF. Обидва автомобілі – задньопривідні, за доплату буде доступна система повного приводу. Розгін до «сотні» у седана займає 7,1 секунду, а у позашляховика – 8,9 секунд.

Остаточний зовнішній вигляд машин визначився шляхом голосування, в якому потенційних клієнтів попросили вибрати найбільш вдалі варіанти, відповідні «традиційним в’єтнамським смакам і світовим трендам». В опитуванні взяло участь понад 62 тис. чоловік.

Седан отримав вузьку світлодіодну передню оптику, що зливається з радіаторною решіткою, і особливий вигнутий капот. Схоже оформлення передньої частини і у кросовера, який також оснащується пластиковим захистом нижньої частини кузова, рейлінгами на даху і великими колісними арками.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook