Автоновини Париж-2018

Нова Toyota RAV4 залишилася без дизельного мотора в Європі

Фото: Toyota

Toyota привезла на мотор-шоу в Парижі п’яте покоління кросовера RAV4, який позбувся дизельного двигуна.

Компанія Toyota представила кросовер RAV4 нового покоління для європейського ринку. Публічний дебют новинки відбувся на автосалоні в Женеві. Продажі автомобіля повинні початися вже в січні.

RAV4 побудували на платформі Toyota TNGA. Це шасі вже використовують моделі Camry, C-HR і Prius. Довжина автомобіля складає 4600 мм, а ширина 1855 мм. Розмір колісної бази дорівнює 2690 мм. При цьому у новинки виріс дорожній просвіт. Автомобіль отримав незалежну передню підвіску МакФерсон зі стійками і задню підвіску.

Дизайн новинки виконаний в стилістиці концепту FT-AC, представленого на автосалоні в Лос-Анджелесі в 2017 році. У салоні RAV4 з’явилися 7-дюймовий сенсорний дисплей нової мультимедійної системи, а також дзеркало заднього виду, на яке може виводитися зображення з задньої камери. За доплату також доступні система аварійного гальмування, функція розпізнавання пішоходів, круїз-контроль і система утримання смуги руху.

Кросовер отримав 2,5-літровий бензиновий двигун. Двигун працює спільно з 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач і системою повного приводу, яка дозволить відключати задню вісь для економії палива. Потужність агрегату становить 222 к.с. Розгін до «сотні» – 8,1 секунди.

Також новинку запропонують з гібридною силовою установкою. До її складу увійшов 2,5-літровий бензиновий мотор і електродвигун. Сумарна потужність такого кросовера склала 195 к.с. У майбутньому не виключається поява ще однієї модифікації машини з іншою гібридною силовою установкою. Від використання дизельних двигунів в Європі Toyota вирішила відмовитися.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook