Автоновини Париж-2018

Mercedes-Benz показав в Парижі GLE нового покоління

Фото: Daimler AG

Компанія Mercedes-Benz представила на автосалоні в Парижі кросовер GLE нового покоління. Продажі автомобіля в Європі почнуться навесні наступного року. Основним суперником новинки стане BMW X5.

Новий GLE побудований на платформі MHA (Modular High Architecture). Це ж шасі використовують C-Class, E-Class і S-Class. Нова платформа замислювалася інженерами з Штутгарта спеціально для моделей з високим кліренсом. Це ж шасі буде використовувати GLE Coupe, а також наступники GLC і GLS.

Автомобіль виріс в розмірах у порівнянні з попередником. Тепер довжина колісної бази кросовера складає 2995 мм (+80 мм). Завдяки цьому значно збільшилася вільний простір для ніг задніх пасажирів. GLE можна буде придбати з п’ятьма і семимісним салоном. Коефіцієнт аеродинамічного опору – 0,29 (0,32 у попереднього GLE). Обсяг багажника становить 825 л, а при складених спинках сидінь цей показник зростає до 2055 л. Для їзди по бездоріжжю клієнтам запропонують додатковий пакет Offroad.

Кросовер нового покоління отримав більш спортивний дизайн. У машини з’явилися нові ліхтарі, інший задній бампер, а також інша вихлопна система. Традиційну приладову панель замінили два дисплея, розмір яких складає 12,3 дюйма. На один з яких будуть виводитися показання приладів, а інший буде відповідати за контроль медіа.

GLE оснащується новою мультимедійною системою Mercedes-Benz User Experience (MBUX), яка прийшла на зміну топової Comand, і вже дебютувала на A-Class. Штучний інтелект вміє самонавчатися і з часом зможе розуміти навіть складні команди.

На даний момент Mercedes-Benz розкрив технічні подробиці тільки про версію GLE 450 4Matic. Така модифікація кросовера отримала трилітровий бензиновий шестициліндровий рядний мотор, що видає 367 к.с. і 500 Нм крутного моменту. Він працює в парі з 48-вольтовою бортовою мережею і стартер-генератором, що забезпечує додаткові 22 сили і 250 Нм. Також до складу силової установки входить 9-ступінчаста автоматична коробка передач.

Також очікується поява двох дизельних моторів потужністю 286 і 340 к.с., а також бензинового агрегату з шістьма циліндрами. Пізніше буде представлена і надпотужна AMG-версія. Однак це, швидше за все, трапиться тільки в наступному році.

Mercedes-Benz GLE отримав вдосконалену активну гідропідвіску Active Body Control з позашляховим режимом, при активації якого кліренс автомобіля буде збільшуватися на 50 міліметрів. За додаткову плату також стане доступна двохшвидкісна роздавальна коробка. Топові версії кросовера оснастили адаптивною пневматичною підвіскою, яка зможе змінювати свої настройки, виходячи з даних фронтальної відеокамери, скануючої дорогу.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook