Автоновини Париж-2018

DS розсекретив свій перший електричний кросовер

Компанія DS, преміальний підрозділ Citroen, представила свій другий кросовер. Паркетник носить назву DS3 Crossback і був представлений публіці на автосалоні в Парижі. Продажі автомобіля в Європі почнуться в другому кварталі наступного року. Конкурентами машини стануть Audi Q2 і Volvo XC40.

Автомобіль побудований на новій платформі CMP (Common Modular Platform). У майбутньому цю архітектуру будуть також використовувати «зелені» моделі компаній Peugeot і Citroen. Так, в 2019 році це ж шасі стане базою для електричних модифікацій Peugeot 208 і Opel Corsa нового покоління.

У модельному ряду бренду компактний кросовер зайняв місце нижче DS7 Crossback. Довжина машини становить 4118 мм, а ширина 1791 мм. Розмір колісної бази дорівнює 2558 мм. Об’єм багажного відділення складає 350 л.

Новинка стала першою моделлю французького бренду, яка отримала електричну версію. Така модифікація повинна скласти конкуренцію Hyundai Kona EV. Запас ходу у такій модифікації складає 450 км. Потужність електричної силової установки – 136 к.с. Максимальна швидкість електричної модифікації DS3 Crossback становить 150 км / год. Розгін до сотні займає у машини 8,7 секунди.

Також клієнтам запропонують і традиційні агрегати. Так, в гамму моторів увійшов 1,2-літровий бензиновий двигун PureTech. Потужність мотора становить 155 к.с. Агрегат працює в поєднанні з 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач EAT8. Також клієнтам запропонують мотори з віддачею 130 і 100 к. с. Крім цього, доступний і 1,5-літровий дизельний двигун потужністю 100 к.с.

Дизайн новинки нагадує DS7 Crossback. Компактний кросовер отримав фари з вертикальними світлодіодами та ліхтарі об’єднані молдингом. У салоні DS3 Crossback встановлюються сидіння зі спеціального спіненого матеріалу, 10,3-дюймовий сенсорний дисплей, цифрова приладова панель і аудіосистема з 12 динаміками.

Водієві доступна система напівавтономного управління DS Drive Assist. Ця технологія включає в себе вбудований радар і камеру. Ця функція дозволяє автомобілю автоматично утримувати відстань до попередього автомобіля, що їде, а також коригувати курс руху машини. Також автомобіль комплектується функцією автоматичного паркування та системою доступу в автомобіль за допомогою смартфона. Серед систем безпеки – система розпізнавання пішоходів і велосипедистів і система аварійного гальмування нового покоління.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook