Автоновини Військова техніка

Яких бронеавтомобілів не вистачає українським військовим на Донбасі

Фото: Roshel Defence Solutions

Канадська компанія Roshel Defence Solutions створила броньований позашляховик Senator APC. За заявою CEO виробника Романа Шімонова, компанія не хотіла створити просто черговий броньований позашляховик – метою ставилася розробка інноваційного ТЗ, яке б поставило нові стандарти в цьому специфічному класі.

Новий Roshel Senator APC броньований по військовому стандарту, його стекла здатні протистояти пострілу з 50 калібру, підлога захищає ТЗ і його пасажирів від підривання мін і інших керованих і некерованих зарядів, є ряд екстрених евакуаційних виходів. При цьому позашляховик може і “огризнутися” – по всьому кузову влаштовані бійниці, а на даху красується башта, на яку може встановлюватися “спеціально устаткування для певних завдань” (іншими словами, величезний кулемет або будь-яка інша “гармата”).

Але якщо броня не тягне на поняття “інноваційна”, то внутрішня начинка Senator APC цілком здатна претендувати на це звання. Модель оснащена системою “CBRN” для захисту від хімічних, біологічних, радіоактивних і … ядерних атак.




Якщо коротко, у Senator є власна система фільтрації і регенерації повітря, яка забезпечить вільне дихання для 10-12 пасажирів незалежно від того, що діється зовні.

Автомобіль розрізняє зараження навколишнього повітря газами і отруйними речовинами, оснащений тепловізором і безліччю HD-камер, має масу джерел додаткового освітлення. Додатково можна встановлювати різне навісне обладнання типу сходів, гідравлічних підйомників і відвалів для розчищення шляху. На якій платформі побудований Senator в Roshel не уточнюють, однак фотографії чітко демонструють салон від Ford Super Duty. Під капотом 6.7-літровий турбодизель, швидше за все це Powerstroke.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook