Автоновини Військова техніка

Представлено цікаві позашляховики для українських військових (відео)

На виставці військової техніки в Києві були представлені всюдиходи українського виробництва, спеціально розроблені для надзвичайних ситуацій, пише Autocentre.

У Києві, на Михайлівській площі проходила виставка військової техніки. Крім чисто армійських бронеавтомобілів і бойової колісної та гусеничної техніки тут також широко представлені аварійно-рятувальні автомобілі позашляховики.

Унікальний повнопривідний автобус для перевезення поранених в положенні лежачи був побудований українською компанією «Спец-Ком-Сервіс» (м Вишневе, Київської обл.) На базі всюдихода Torsus Praetorian.

Медичний евакуаційний автобус на базі Torsus Praetorian умовно розбитий на дві основні частини. Передня з посадочними місцями для медичного персоналу та технологічними ящиками / нішами. Задня – з гідравлічним підйомником і знімними місцями для носилок.

У передній частині розташовується 6 комфортабельних крісел, обладнаних ременями безпеки і технологічні ящики для перевезення ліків і медичного обладнання. Також в передній частині знаходиться ніша для транспортування знімних консолей.




У задній частині знаходиться гідравлічний підйомник з декількома варіантами нахилу і підйому. Управління підйомником здійснюється за допомогою дистанційного пульта. У задньому відсіку на стінах передбачені напрямні, на які кріпляться знімні висувні консолі з фіксаторами для носилок. Час повного підйому носилок з землі на місце для транспортування 25 секунд. На стелі передбачені напрямні з кріпленнями для крапельниць, LED-освітлення і вентиляційні люки.

Медичний евакуаційний автобус 4х4 створений компанією «Полікар» (TM Polycar) на базі унікального всюдихода Torus Praetorian. Останній являє собою нове слово в світі автобусів і спецтехніки та випускається в Словаччині, а біля витоків його створення стоять знову ж українці – з компанії «Пульсар Експо». Машина відрізняється оригінальним по дизайну кузовом з композитних матеріалів і побудована на повноприводному шасі MAN.

НВО «Практика» завершила роботу над замовленням Державної служби України з надзвичайних ситуацій України (ДСНС) і 8 червня передала замовнику піротехнічні бронеавтомобілі Козак-5 в кількості восьми одиниць. Одну з таких машин і можна побачити на Михайлівській площі.

Ці автомобілі є спеціалізованою модифікацією броньованого автомобіля “Козак-5”. Він розроблений для потреб ДСНС України і призначений для транспортування мін і саморобних вибухових пристроїв, що не розірвалися.

«Козак-5» – універсальний броньований автомобіль для спецпідрозділів, презентований на виставці «Зброя та безпека 2016» в Києві. Він схожий на модель 2М.1, але має трохи менші габарити. Підвіска коліс тут вже традиційна – залежна. Повна маса становить 10 т.

Бронекорпус має захист ПЗСА-5 згідно з ДСТУ 3975. Екіпаж – до 8 осіб. У рух автомобіль приводить турбодизель Ford робочим об’ємом 6,7 л і потужністю 390 к.с., з максимальним обертовим моментом 997 Нм. Коробка передач – 6-ступінчаста автоматична.




Ще одні цікавий всюдихід – новітня пожежна автоцистерна АЦ-4-60 на повноприводному шасі КрАЗ-5401НЕ (4х4).

Автоцистерна виготовлена найбільшим вітчизняним виробником автомобілів для вогнеборців – підприємством «Пожмашина» АЦ-4-60 (5401НЕ) -515К має цистерну для води ємністю 4000 л і бак для піноутворювача на 400 л. Вакуумна усмоктувальна система – автономна напівавтоматична НВЕ-24. Машина оснащується пожежним відцентровим насосом ПН-60Б-РР – з подачею 60 л в секунду і напором 100 метрів. Найбільша геометрична висота всмоктування – 7,5 м. Повна маса машини – 19 тонн.

Що стосується КрАЗ-5401НЕ (4х4), то він має вантажопідйомність 9,5 т і укомплектован 4-дверною 6-місною кабіною від вантажівки МАЗ-530905. Кабіна білоруського виробництво була адаптована для української пожежної автоцистерни.

До переваг нових автоцистерн варто віднести високу прохідність, яка забезпечується не тільки повним приводом, але і широкопрофільними шинами з централізованою підкачкою. КрАЗ-5401НЕ також укомплектований двома паливними баками, що забезпечує машині запас ходу до 600 км. Максимальна швидкість автомобіля – 90 км / год.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook