Автоновини

Автомобілі Mercedes навчаться уникати паркування в кримінальних районах

Компанія Mercedes-Benz веде розробку нового вбудованого додатка для мультимедійної системи своїх майбутніх автомобілів, завдяки яким водії зможуть уникати паркування в районах з найбільш небезпечною криміногенною обстановкою. Про це виданню Drive розповів розробник програмного забезпечення німецької марки Маркус Еман.

Сервіс буде використовувати статистику поліції, аналізуючи яку програма зможе підказувати місця, де власник автомобіля має високі шанси стати жертвою вандалізму, нападу, викрадення та інших злочинів. Додаток буде використовувати триколірну систему оповіщень для позначення ступеня безпеки того чи іншого місця.

«При виборі паркувального місця система проаналізує поліцейські зведення про злочини, вчинені в даній місцевості за останні кілька тижнів. Зеленим кольором будуть позначатися найбезпечніші зони, де вам рекомендовано поставити машину на стоянку. Жовтий колір говорить про відносно спокійні райони, а червоний – попереджає про місця, де б ми вам не радили паркуватися», – пояснив Еман.

Сервіс працюватиме тільки в тих регіонах світу, де поліцейські дані про злочинність знаходяться у відкритому доступі. Додаток також зможе надавати й іншу інформацію, в тому числі, про пішу дистанцію від стоянки до кінцевого пункту призначення, тарифах на парковку і дорожніх труднощях.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook