Автоновини Париж-2018

Skoda анонсувала 245-потужний гібридний хот-хетч

Фото: Skoda

Компанія Skoda опублікувала нові дизайн скетчі, а також назвала деякі технічні характеристики концепт-кара Vision RS, покликаного дати уявлення про майбутні спортивні моделі чеської марки. Публічна прем’єра прототипу відбудеться на початку жовтня на Паризькому автосалоні.

Skoda Vision RS укомплектують гібридною силовою установкою, що складається з 150-потужного 1,5-літрової наддувної «турбочетвірки» і електричного двигуна потужністю 102 сили. Сумарна віддача агрегатів складе 245 кінських сил.

За попередніми даними, концептуальний хетчбек здатний прискорюватися з місця до «сотні» приблизно за сім секунд, а його максимальна швидкість складе 210 км на годину. Електромотор буде живитися від комплекту 13-кіловатних літій-іонних батарей, які забезпечать запас ходу виключно на електротязі до 70 кілометрів (по європейському циклу NEDC).

Габаритна довжина Skoda Vision RS складе 4,3 м, ширина – 1,8 м, а висота – 1,4 метра. Розмір колісної бази дорівнює 2,6 метра. Раніше в компанії відзначили, що при розробці Vision RS велику увагу було приділено аеродинаміці. Відмінними рисами концепт-кара стали низько посаджені головні фари, великий оптимізований спойлер на даху, задній дифузор і обтічні колісні арки.

Передбачається, що ряд дизайнерських рішень Skoda Vision RS також використовують на моделі Rapid наступного покоління, яка з’явиться в 2019 році. Новий «Рапід» позбудеться старої платформи PQ26, на зміну якій прийде модельна архітектура MQB концерну Volkswagen. Це шасі вже лежить в основі ряду компактних і середньорозмірних автомобілів – від нового Volkswagen Polo до кросовера Skoda Kodiaq. У лінійку агрегатів увійдуть нові 1,5-літрові бензинові турбовані двигуни, які в залежності від модифікації розвивають від 125 до 150 кінських сил.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook