Автоновини Париж-2018

Kia підготувала електричний кросовер для Європи

Фото: Kia

Компанія Kia привезе на автосалон в Париж, який відкриється в жовтні, електричну версію кросовера Niro для Європи. Продажі новинки під назвою e-Niro, почнуться в кінці нинішнього року, повідомляє Carscoops.

Електрокар побудують на базі гібридного Niro, який був представлений в 2016 році. Силову установку машина запозичить у Hyundai Ioniq Electric. Для європейського ринку запас ходу у електрокара збільшать до 485 км. При використанні 100-кіловатної системи швидкої зарядки запас акумуляторів можна поповнити до 80% за 54 хвилини.

Кросовер оснастять електричним двигуном, що розвиває 204 к.с. і 395 Нм крутного моменту. Агрегат дозволить електрокару прискорюватися з місця до «сотні» за 7,8 секунди.

Список допоміжної електроніки включатиме систему запобігання фронтальних зіткнень, функцію дотримання рядності руху, адаптивний круїз-контроль, а також систему допомоги при виїзді з парковки заднім ходом. Також машину укомплектують аудіосистемою нового покоління з 8 динаміками.

У майбутньому компанія Kia планує створити новий водневий автомобіль. Прем’єра машини повинна відбутися в 2021 році. Автомобіль не буде базуватися на якійсь із існуючих моделей. Силова установка на паливних елементах за габаритами буде приблизно на 15% менше 2,0-літрового двигуна Kia, але при цьому виявиться на 10% могутніше його. Запас ходу автомобіля на одній заправці складе близько 800 км, а максимальна швидкість – близько 170 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook