Автоновини Військова техніка

В Мережу потрапили фото броньованих вантажівок КрАЗ

Фото: Артилерійський тягач

Кременчуцький автозавод випускає різні бронеавтомобілі, проте їх сімейство можна розширити спеціальними вантажівками 4х4, 6х6 і 8х6.

На Кременчуцькому автозаводі сьогодні виробляють широку лінійку бронеавтомобілів. Це невеликі «Кугуар» – на базі Toyota Land Cruiser, важчі «Спартан» на шасі Ford F-550 і справжні всюдиходи «Шрек» і «Фіона», виготовлені на шасі вантажівок КрАЗ 4х4 і 6х6 відповідно. А що якщо запропонувати Кременчуцькому автозаводу виготовити спеціалізовані вантажівки з бронекабінами, які так необхідні військовим. Талановитий український дизайнер Денис Силич на своїй сторінці у Фейсбук розмістив кілька дуже цікавих проектів таких машин.

Найсвіжіший з них – артилерійський тягач капотного компонування з колісною формулою 6х6. Його особливість – дворядна, 4-дверна бронекабіна, в якій спокійно може розміститься бойовий розрахунок для знаряддя. Такі автомобілі вже давно використовують армії багатьох країн, є вони і в Росії – на шасі КАМАЗ і УРАЛ.



Наступний проект являє вантажівка з дворядною бронекабіною, але колісної формули 4х4. В кузові цієї машини встановлена спарена 23-мм зенітна установка. Цікаво, що на даху поворотний бойовий модуль з великокаліберним кулеметом.

А ось на цьому дизайнерському ескізі показано як може виглядати інженерна армійський вантажівка 4х4. У неї також дворядна 4-дверна кабіна з бойовим модулем на даху. Однак між кабіною і кузовом встановлений кран-маніпулятор.

Також є проект і армійських вантажівок-шасі, також з бронекабінамі. Одна – з колісною формулою 8х6 (з трьома осями ззаду), а друга – компактне шасі 4х4. Хочеться вірити, що на КрАЗі, або на якомусь іншому вітчизняному підприємстві допоможуть українському дизайнеру втілити його ідеї в металі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook