Автоновини

BMW, Daimler і Volkswagen запідозрили в змові

Компанії BMW, Daimler і Volkswagen підозрюють у змові і порушенні антимонопольних правил Євросоюзу, повідомляє Autocar. За даними видання, Європейська комісія (ЄК) вже відкрила з цього приводу офіційне розслідування. Так, в організації не виключають того, що автовиробники могли домовитися не конкурувати один з одним в розробці і впровадженні технологій для зниження шкідливих викидів від бензинових і дизельних легкових автомобілів.

«Ця змова, якщо буде доведено її факт, змогла позбавити споживачів можливості придбання менш забруднюючих автомобілів, незважаючи на те, що для виробників такі технології були доступні», – пояснила єврокомісар з питань конкуренції Маргрет Вестагер, Таким чином, за її словами, ця угода могло становити небезпеку для екологічної ситуації в світі.

При цьому в ЄК підкреслили, що у них на даний момент немає доказів того, що компанії погоджували свої дії в використанні протизаконних пристроїв для заниження показників шкідливих викидів під час тестів.

Наймасштабніший скандал в історії світового автопрому почався восени 2015 року. Тоді з’ясувалося, що програмне забезпечення в автомобілях Volkswagen з дизельними двигунами було налаштоване таким чином, щоб обходити екологічні тести в США, що вимірюють рівень шкідливих речовин у вихлопних газах.

В порушенні Volkswagen викрило американське управління охорони навколишнього середовища. Влада США зобов’язали VW відкликати з американського ринку 500 тис. машин. Volkswagen був змушений частково призупинити продаж ряду моделей дизельних автомобілів в США.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook