Автоновини

В Україні продається раритетна «Буханка» – УАЗ-450А

УАЗ-450А випускався понад півстоліття тому і сьогодні є раритетним автомобілем. Одна з небагатьох збережених машина виставлена на продаж в Україні, пише Autocentre.

Вантажівки і фургони УАЗ,  які в народі прозвали «Буханками», звичайно зараз є анахронізмом. А ось 60 років тому це було передове слово техніки – в 1958 році УАЗ-450 став першим у світі повнопривідним мікроавтобусом. З 1959 по 1965 роки випускалися санітарні автомобілі УАЗ-450А, які набули широкого поширення в армії.

Сьогодні машин сімейства УАЗ-450 на пострадянському просторі збереглося лише кілька десятків. І вони є великою рідкістю. Одна з таких машин недавно була виставлена на продаж в Україні, на сайті avtobazar. Ціна питання – 7500 доларів.




Як видно з фотографій УАЗ-450 Буханка має характерне облицювання радіатора, яке відразу ж відрізняє її від спадкоємця – УАЗ-452. Це колишній санітарний автомобіль УАЗ-450А, про що свідчить ліхтарик над лобовим склом, на даху. Правда, не звичайний, а спеціальний. У невеликому віконці, зліва по борту, видно цікаві роз’єми – для підключення спецобладнання.

Представлений УАЗ-450А з Івано-Франківська датується 1965 роком. Господар пише, що машина під. реставрацію, до неї пропонується новий двигун і коробка передач. Нагадаємо, що спочатку УАЗ-450А комплектувався вузлами і агрегатами ГАЗ-69. На машині стояв бензиновий мотор робочим об’ємом 2432 см куб потужністю 62 к.с. і механічна 3-ступінчаста коробка передач.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook