Автоновини Париж-2018

Електричний кросовер DS розсекретили до прем’єри

Фото: DS

Марка DS, що входить до французького альянсу PSA, розробила свій перший електричний кросовер. Фотографії автомобіля, на якому він представлений без камуфляжу, витекли в мережу. Знімки були опубліковані на форумі Worldscoop. Офіційна прем’єра автомобіля відбудеться на автосалоні в Парижі в жовтні. Основними суперниками новинки називаються Volvo XC40 і Mercedes-Benz GLB.

Новинка отримає назву DS3 Crossback і буде пропонуватися як з традиційними агрегатами, так і з повністю електричною силовою установкою. В основу електрокара ляже модульна платформа e-CMP, на якій також будуть побудовані «зелені» моделі компаній Peugeot і Citroen. Так, в 2019 році це ж шасі стане базою для електричних модифікацій Peugeot 208 і Opel Corsa нового покоління.

Дизайн моделі нагадує DS7 Crossback. Стандартна версія машини отримає 1,2-і 1,6-літрові бензинові агрегати на вибір. Також очікується поява 1,5-літрового дизельного агрегату.

Випуск нового кросовера стане важливим кроком у новій стратегії бренду DS, згідно з якою французи після 2025 році повинні почати продавати тільки гібриди і електрокари. «Зелена» версія DS3 Crossback складе конкуренцію Hyundai Kona EV.

Раніше керівництво марки DS пообіцяло, що бренд буде щороку випускати як мінімум по одній гібридної моделі. Останньою такою новинкою став кросовер DS 7 Crossback. До складу силової установки входить бензиновий двигун, що розвиває 200 к.с., а також два 80-кіловатних електромотори. В сумі агрегати видають 300 кінських сил. Виключно на електричній тязі кросовер здатний проїхати 59 кілометрів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook