Автоновини

КрАЗ Modular: новий проект українського модульного позашляховика (відео)

Фото: Бронеавтомобіль

Кременчуцький автозавод, відомий перш за все як виробник великовантажних автомобілів, може освоїти випуск принципово нових транспортних засобів з модульною системою кузовів, пише Autocentre.

Сьогодні ПАТ «АвтоКрАЗ» активно працює над вантажівками середнього і малого тоннажу. А як щодо компактних багатофункціональних транспортних засобів, які можна було використовувати як позашляховики для активного відпочинку, автомобілі-евакуатори і навіть як броньовані розвідувальні машини.

Виявляється, такий проект є, і називається він «Позашляховик KrAZ Modular з модульною системою кузовів».




Основна ідея нового проекту – максимально здешевити виробництво і максимально розширити асортимент модифікацій. Позашляховик з нестандартно великими колесами, в якому передня частина (моторний відсік, лобове скло з передніми стійками і підвіскою коліс), рама і задня підвіска представляє одне ціле. Покупцеві надається можливість змінювати кузова модулей на свій розсуд, придбавши їх у міру потреби.

Фото: Для активного відпочинку в літній період

Види модулів пропонуються наступні. Для півночі – утеплений, призначений для перевезення змінної вахти робочих або для доставки вантажів у віддалені, важкопрохідні райони. Для активного відпочинку в літній час – має спрощені двері, вміщує дошку для серфінгу або два велосипеда ззаду; відмінно підходить для піщаної місцевості.

Фото: Евакуатор

Третій можливий модуль – це «Евакуатор». Машина має підвісний кран, лебідку і спецінструмент для ремонту. KrAZ Modular може також бути пікапом – з відкритою вантажною платформою, і як гоночний автомобіль для ралі. Пропонується також модуль для мисливців. Можливе застосування і бойового броньованого модуля – з поворотною баштою і кулеметом.




А тепер найцікавіше. «Позашляховик KrAZ Modular з модульною системою кузовів» це дипломний проект студента Запорізького Національного Технічного Університету – Володимира Коваля, інформує співтовариство «Українські автомобілі» на своїй сторінці в Фейсбук.

Виявляється, його батько працював свого часу в НТЦ «ЗАЗавтотехніка» і Володимир вирішив піти по його стопах. Хочеться вірити, що проект KrAZ Modular отримає продовження.

Фото: Північний варіант для вахтових бригад
Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook