Автоновини Париж-2018

Європейська Toyota Corolla стала гібридним універсалом

Фото: Toyota

Компанія Toyota представила універсал Corolla Touring Sports нового покоління для Європи, який прийшов на зміну відповідної версії моделі Auris. Раніше японська компанія вирішила відмовитися від лінійки з назвою «Ауріс» на всіх ринках і перейменувати її в «Короллу». Прем’єра новинки відбудеться в жовтні на Паризькому автосалоні.

При цьому новий універсал не можна назвати прямим спадкоємцем Auris Touring Sports – автомобіль був розроблений «з нуля» і побудований на глобальному модульному шасі TNGA. Розмір колісної бази склав 2700 міліметрів. Спереду використана підвіска типу McPherson, а ззаду – багатоважель. Для топових версій доступна опціональна адаптивна підвіска.

Використання нової архітектури дозволило збільшити об’єм багажного відділення з колишніх 507 до 598 літрів. При цьому це як і раніше трохи менше, ніж, наприклад, у Volkswagen Golf Variant і SKoda Octavia Combi, є багажники які вміщають 605 і 610 л відповідно.

Базовим двигуном став 1,2-літровий бензиновий трициліндровий турбодвигун потужністю 116 кінських сил. Крім того, універсал буде доступний з двома гібридними силовими установками: на основі моторів робочим об’ємом 1,8 і 2,0 л потужністю 122 і 180 сил відповідно.

Дизелів в лінійці не буде – раніше стало відомо, що японська компанія має намір практично повністю відмовитися від використання моторів на «важкому паливі» на легкових автомобілях в Європі. Дизелі залишаться тільки на позашляховику Land Cruiser, пікапі Hilux, а також на легкому комерційному автомобілі Proace.

У список доступного оснащення для Toyota Corolla Touring Sports увійшов проекційний дисплей, бездротова зарядна станція для смартфонів, а також аудіосистема JBL.

У Україні нинішня Toyota Corolla поки доступна тільки у вигляді седана. Лінійка двигунів включає бензинові агрегати робочим об’ємом 1,33, 1,6 і 1,8 літра, які розвивають 99, 122 і 140 к.с. відповідно. Трансмісії – шестиступінчаста “механіка” і варіатор. Ціни на «Короллу» починаються від 455 490 гривень.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook