Авто на єврономерах Автоновини

Кінець каніул: що Рада готує власникам нерозмитнених автомобілів

У липні в останній сесійний день перед літніми канікулами народні депутати зробили крок для вирішення проблеми з розмитненням авто на іноземній реєстрації. Восени Рада повинна прийняти в другому читанні відповідні зміни до Податкового та Митного кодексів. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна «Кінець канікул: чим займеться Верховн а рада на осінній сесії».

Пропонується встановити базові ставки акцизного податку для нового легкового транспортного засобу з бензиновим двигуном об’ємом 1000 куб. см в розмірі 50 євро за одиницю і для нового легкового транспортного засобу з дизельним двигуном об’ємом 1000 куб. см в розмірі 75 євро за одиницю. Глава податкового комітету Верховної ради, народний депутат Ніна Южаніна (БПП) зазначила, що прийняття законопроекту №8487 про нові правила оподаткування ввезення автомобілів принесе позитивний ефект для державного бюджету.

Проблему розмитнення ввезених авто на іноземній реєстрації Рада почала розглядати під тиском власників таких машин. Періодично автомобілісти влаштовували мітинги під стінами парламенту і Кабміну, блокували урядовий квартал з вимогою пом’якшити умови розмитнення авто.

Ігор Попов прогнозує, що закони про так звані «євробляхі» візьмуть, але вони будуть дуже змінені в порівнянні з першим читанням.




«Перше читання було більш комплементарне до власників «євроблях». Я думаю, до другого читання комітет запропонує більш жорсткі умови. Тобто, більш високі тарифи на розмитнення, ніж ті, які прийняли в першому читанні. І це буде компромісом між бажанням власників до повної лібералізації і потребами бюджету, який не захоче втрачати кошти», – вважає депутат.

Ключовим же економічним питанням для парламенту до кінця року буде держбюджет-2019. До 15 вересня Кабінет міністрів повинен внести в парламент проект головного кошторису країни. Саме держбюджет, на думку Івана Винника, стане найбільш дискусійним питанням наступної сесії. Одна з проблем бюджету, за словами нардепа, зводиться до того, що уряд планує закласти занадто великі витрати на обслуговування державного боргу.

Але, ймовірно, депутатів будуть цікавити не тільки і не стільки питання держборгу. З огляду на те, що на наступний рік заплановані вибори президента і парламенту, парламентарії зазвичай для таких випадків будуть вибивати від уряду якомога більше коштів на округи, а також на субвенцію соціально-економічного розвитку, призначену на фінансування соціальних та інфраструктурних проектів на місцях. Ще один ризик для бюджету – це можливі спроби депутатів перед виборами закласти в держбюджети занадто високе збільшення соціальних стандартів, що випереджає темпи зростання економіки.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook