Автоновини

BMW почала приймати замовлення на електричний кросовер iX3

Фото: BMW

Компанія BMW почала приймати замовлення на серійний електричний кросовер iX3. Першою країною, де можна оформити попередню заявку на автомобіль, стала Норвегія. Про це повідомляє Electrek.

Баварська марка просить за місце в черзі на електрокар 15 тис. норвезьких крон (приблизно 1800 доларів). При цьому повна вартість кросовера, серійний випуск якого почнеться тільки в 2020 році, поки не називається.

Прототип BMW iX3 був представлений в квітні 2018 року. Концепт-кар оснащений електричним агрегатом потужністю 200 кВт, що еквівалентно 270 кінським силам. Двигун живиться від блоку акумуляторів на 70 кВт-год, які дозволяють електрокару проїхати без підзарядки більше 400 кілометрів (за всесвітнім їздовим циклом WLTP).

Серійний випуск BMW iX3 налагодять на підприємстві в Китаї, звідки він буде поставлятися на інші ринки. Кросовер буде конкурувати з Mercedes-Benz EQC, а також з Audi e-Tron, які будуть представлені в 2018 році.

Всього до 2025 року компанія BMW планує випустити 25 серійних електрифікованих моделей. З них 12 будуть оснащуватися повністю електричними силовими установками. Запас ходу у автомобілів складе близько 700 км. Що стосується гібридів, то вони зможуть проїжджати виключно на електротязі до 100 кілометрів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook