Автоновини Париж-2018

Skoda привезе в Париж передвісника майбутніх спортивних моделей

Фото: Skoda

Компанія Skoda опублікувала дизайн-скетчі концепт-кара Vision RS, покликаного дати уявлення про майбутне «заряджених» моделей чеської марки. Публічна прем’єра прототипу відбудеться в жовтні на Паризькому автосалоні.

Габаритна довжина автомобіля складе 4,3 м, ширина – 1,8 м, а висота – 1,4 метра. Розмір колісної бази дорівнюватиме 2,6 метра. У компанії заявили, що при розробці Vision RS велику увагу було приділено аеродинаміці. Відмінними рисами концепт-кара стали низько посаджені головні фари, великий оптимізований спойлер на даху і задній дифузор.

Вперше абревіатура «RS», що означає «Rally Sport», була використана в 1974 році на гоночних прототипах Skoda 180 RS і Skoda 200 RS. Згодом на базі цих автомобілів створили Skoda 130 RS, яка стала однією з найуспішніших ралійних машин 1970-х років. З 2000 року абревіатуру «RS» стали використовувати на заряджених модифікаціях моделей чеської марки. Першою стала Octavia RS, а в 2003 році з’явилася Fabia RS.

Наступним представником RS-сімейства чеської марки стане спортивна версія кросовера Kodiaq, публічна прем’єра якої також відбудеться в рамках Паризького мотор-шоу. Новинка, яка укомплектована 240-потужною дволітровою «турбочетвіркою», вже встигла встановити рекорд «Північної петлі» Нюрбургринга серед автомобілів з семимісним салоном.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook