Автоновини Військова техніка

Українцям покажуть нову САУ «Богдана» на базі КрАЗу (фото)

Дебют нової броньованої САУ «Богдана» на базі КрАЗу відбудеться на столичному параді до Дня незалежності України. Про це повідомляє прес-центр Кременчуцького автозаводу.

«Богдана» – нова українська самохідна артилерійська установка, створена на базі повнопривідного шасі КрАЗ-63221 (6х6). САУ здатна вражати ціль на відстані до 60 км, вперше в українській артилерії має натівський калібр 155 мм, замість радянського 152 мм, возить боєкомплект – 20 снарядів, а токож має автоматизовану систему наведення і зарядки боєприпасів.

Автомобільне шасі КрАЗ-63221, створене на «КрАЗі» за спеціальними технічними вимогами, призначене для монтажу озброєння і установок спеціального призначення. Воно обладнане чотирьохдверною п’ятимісною кабіною з двома рядами сидінь. Кабіна броньована для захисту екіпажу.

Кабіна обладнана системами опалення, кондиціонування, вентиляції і обдування теплим повітрям вітрових стекол, електрообігрівом вітрових стекол і стекол дверей. У ній передбачені місця для розміщення додаткового обладнання: приладів спостереження і нічного бачення, приладів радіаційної та хімічної розвідки і контролю, радіостанції, предметів індивідуального захисту, що возить боєкомплект (за кількістю місць в кабіні) і особистих речей екіпажу.

Силова установка КрАЗ-63221 включає дизельний двигун потужністю 380 – 420 к.с.

Шасі обладнано централізованою системою підкачки шин, що забезпечує високу прохідність по грунтах з низькою несучою здатністю, лебідкою, системою RunFlat, світломаскувальним пристроєм, фильтровентиляційною установкою та тощо.

Контрольна витрата палива становить 37 л / 100 км, запас ходу по контрольній витраті палива – 1200 км.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook