Автоновини

Tesla зможе випустити доступний електрокар через три роки

Tesla Motors через три роки зможе розробити відносно доступний електрокар, вартість якого не перевищуватиме 25 тис. доларів. Про це глава американської компанії Ілон Маск розповів в інтерв’ю відеоблогеру Маркесу Браунлі.

За словами Маска, щоб розробити бюджетний електрокар в цей термін компанії доведеться прийняти кілька дуже важливих інженерних рішень. Для випуску електрокара вартістю менше 25 тис. доларів компанії доведеться «повністю переглянути правила гри».

На даний момент найбільш доступним електрокаром Tesla є модель Model 3. Під час прем’єри прототипу Маск стверджував, що серійний автомобіль буде коштувати 35 тис. доларів, однак на даний момент ціни на таку машину перевалюють за відмітку в 50 тис. доларів.

У 2020 році компанія Tesla випустить електричний кросовер Model Y, який встане на сходинку нижче Model X. Американці не будуть розробляти нової платформи для компактного кросовера – в його основу ляже існуюче шасі Model Y, що істотно прискорить процес створення SUV.

При цьому деякі технічні й стилістичні рішення будуть запозичені у старшої моделі Model X. Наприклад, компактний кросовер отримає фірмові задні двері, які в компанії називають «крилами сокола». За попередніми даними, Tesla Model Y оснастять двома моторами (по одному – на передній і задній осі) і будуть пропонувати з комплектами акумуляторів різної ємності.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook