Автоновини

Ford перетворив Mustang в рекордний дрегстер

Фото: Ford

Компанія Ford представила дрегову версію спорткара Mustang, що отримав назву Cobra Jet. Новинка проходить дистанцію у чверть милі (402 метри) приблизно за 8,5 сек., що на одну секунду швидше 850-потужного суперкара Dodge Challenger SRT Demon.

Купе оснастили унікальним 5,2-літровим двигуном V8, створеним на базі стандартного п’ятилітрового мотора. Крім збільшення робочого об’єму, інженери застосували трилітровий приводний нагнітач Whipple. Характеристики мотора не наводяться. У компанії лише відзначили, що при подоланні дрегової дистанції швидкість автомобіля на виході становить 241 км на годину.

Ford Mustang Cobra Jet отримав пружинно-гідравлічні амортизатори, що дозволяють регулювати дорожній просвіт автомобіля. Задню незалежну підвіску замінили жорсткою балкою, що забезпечує більш динамічне прискорення на прямій. Крім того, автомобіль укомплектували каркасом безпеки і гоночними сидіннями, сертифікованими FIA.

Ford Mustang Cobra Jet призначений виключно для гоночного треку і не може пересуватися по дорогах загального користування. Всього буде випущено 68 таких автомобілів (відсилання до 1968 року коли дебютував перший класичний Ford Cobra Jet), кожен з яких обійдеться в 130 тис. доларів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook