Автоновини

Chevrolet Corvette отримає активну аеродинаміку

Фото: CorvetteBlogger

Концерн General Motors оформив патентні заявки на ряд активних аеродинамічних елементів для суперкара Chevrolet Corvette. Відповідні документи виявило видання CorvetteBlogger.

Регульована електронікою аеродинаміка покликана керувати повітряним потоком навколо автомобіля, завдяки чому той зможе їхати швидше, генерувати більше притискної сили і краще управлятися.

Так, «Корвет» отримав повітроводи з активними заслінками на капоті і даху, що дозволить розганяти повітря настільки, наскільки це можливо. Рухливі бічні «спідниці» покликані направляти потік навколо задніх коліс, що знизить опір повітря.

Нарешті, активний задній спойлер зможе змінювати позицію в залежності від рухів суперкара – електроніка буде оптимізувати висоту і кут аеродинамічного елементу, виходячи з даних про швидкість і кута повороту автомобіля.

Передбачається, що подібні технічні рішення будуть пропонуватися, як для моделі нинішнього покоління, так і для майбутніх суперкарів. На даний момент компанія Chevrolet веде розробку нового «Корвета» з середньомоторним компонуванням. За попередніми даними, в лінійку увійде три агрегати.

Базовим буде 6,2-літровий агрегат V8 потужністю близько 460 кінських сил. Крім того, буде доступний 4,2-літровий битурбо V8 від Cadillac CT6 V-Sport, віддача якого складе приблизно 650 сил. Нарешті, топовий восьмициліндровий двигун робочим об’ємом 5,5 літра видаватиме понад 850 кінських сил.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook