Автоновини Військова техніка

На військовому параді в Києві покажуть новітній ракетний комплекс «Грім-2»

Фото: Ракетний комплекс Грім-2

На військовому параді в Києві 24 серпня буде продемонстрований новітній оперативно-тактичний ракетний комплекс на п’ятиосному самохідному шасі вітчизняної розробки, пише Defense-blog.

У Києві на військовому параді, присвяченому 27-й річниці Незалежності України, буде показаний новий оперативно-тактичний ракетний комплекс «Грім-2».

Ракетний комплекс розроблений КБ «Південне» спільно з Павлоградським хімічним заводом. Самохідне п’ятиосне шасі для ракетного комплексу побудоване ПрАТ “Харківський завод транспортного устаткування” за участю ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. А. А. Морозова ».

Новітня тактична ракетна система еквівалентна російському «Іскандеру». У Збройних силах України «Грім-2» може замінити застарілий комплекс «Точка-У» з діапазоном дальності 120 км.

В нової ж тактичної системи балістичної ракети «Грім-2», як очікується, буде діапазон дальності до 300 км (деякий джерела повідомляють до 500 км). Очікується використання різних типів боєголовок. Більш детальна інформація про «Грім-2» повинна з’явитися пізніше.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook