Автоновини

Mazda, Suzuki і Yamaha звинуватили у фальсифікації даних про шкідливі викиди

Влада Японії звинуватила компанії Mazda, Suzuki і Yamaha в навмисному спотворенні даних про рівень шкідливих викидів і споживанні пального. Відповідну заяву було зроблено місцевим Міністерством земель, інфраструктури, транспорту та туризму, повідомляє Automotive News.

Розслідування установи показало, що внутрішні тести про кількість викидів і рівні витрати палива проводилися «неналежним чином». Наприклад, з приблизно 13 тис. автомобілів Suzuki, що пройшли випробування з 2012 по 2018 роки, близько половини показали невірні результати.

Керівництво Suzuki вже принесло публічні вибачення в зв’язку з інцидентом, але при цьому представники автовиробника заявили, що не бачать істотних порушень і поки не планують проводити ніякі відкличних кампаній.

Крім того, контрольні дослідження японських властей встановили порушення вимог тестування щодо 4% автомобілів Mazda і 2% мотоциклів Yamaha.

Раніше подібне розслідування було проведено щодо компанії Nissan. Так, восени 2017 року з’ясувалося, що протягом довгого часу за тести фінальних тестів на заводах «Ніссана» відповідали люди, які не мають відповідної сертифікації. Скандал призвів до відкликання приблизно 1,2 млн автомобілів в Японії і суттєвого падіння вартості акцій автовиробника.

У липні 2018 року компанія Nissan зізналася в навмисній фальсифікації даних про кількість шкідливих викидів у своїх автомобілів. При цьому в «Ніссані» заявили, що всі моделі, крім суперкара GT-R, відповідають всім існуючим в Японії нормам безпеки.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook