Автоновини Військова техніка

Фотофакт: У мережі з’явилися перші фото нової української САУ “Богдана”

У четвер, 9 серпня, в Україні вперше була відкрита лінія по виробництву снарядів для курпнокаліберної артилерії, а вже 10 серпня в мережі з’явилося перше публічне фото нової української 155-мм самохідної артилерійської установки “Богдана”, пише Segodnya.

Знімок оприлюднив на своїй сторінці в Facebook директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Крім того, фото САУ на колісному шасі КрАЗ оприлюднив на своїй сторінці в Facebook і позаштатний радник президента України Юрій Бірюков. Він не уточнив, що за техніка зображена, але в коментарях користувачі припустили, що це – САУ “Богдана”.

Судячи по знімку Згурця, нова українська САУ виконана на колісному шасі 6х6 КрАЗ. Відзначимо, раніше в “Укроборонпрому” розглядали ідею створення 155-мм САУ на гусеничному шасі.

Фото: facebook / yuri.biriukov

Варто додати, що на даний момент Україна використовує великокаліберну артилерію переважно радянського зразка – під снаряди 152 мм. При цьому артилерія НАТО орієнтується на снаряди 155 мм. Відповідність стандартам НАТО і можливість більш широкої кооперації із західними партнерами було свого часу одним з аргументів при виборі калібру нової української САУ.

“Український мілітарний портал” нагадав, що в якості колісного шасі для САУ підійде український вантажний бронеавтомобіль КрАЗ-6322 – тим більше, що на його базі вже розроблявся проект самохідної артилерії, правда, під гармату 152 мм.

Фото: Проект 152-мм САУ на шасі КрАЗ-6322

Цей КрАЗ має колісну формулу 6х6 і вантажопідйомність 10-20 тонн капотного компонування. Він призначений для перевезення людей і різних вантажів по дорогах загального користування, а також по бездоріжжю.

Відзначимо, за даними “Українського мілітарного порталу”, сьогодні, 10 серпня міністр оборони України Степан Полторак буде вирішувати, чи приймати САУ “Богдана” на озброєння.

“Випробування вже проходять … і остаточне рішення (про прийняття на озброєння Ред.) Я буду приймати 10 серпня”, – розповів глава Міноборони.

Нагадаємо, раніше військовий експерт Сергій Згурець розповів, що на військовому параді на честь Дня незалежності України буде представлено новітнє озброєння українського виробництва.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook