Автоновини

Tesla втратила за три місяці понад 700 мільйонів доларів

Компанія Tesla Motors в другому кварталі нинішнього року зазнала рекордних збитків – чисті втрати американського виробника електрокарів перевищили 717 млн ??доларів. Про це повідомляється в звіті компанії. За підсумками першого кварталу компанія також зазнала збитків – 709,5 млн доларів.

Американська компанія поясняє такі втрати великими інвестиціями в нові моделі. Серед них перше місце займає електрокар Model 3. У Tesla запевнили, що цей електрокар вже почав приносити прибуток. Всього компанія збирається виробляти 50-55 тис. таких автомобілів в третьому кварталі.

Раніше глава Tesla Ілон Маск звернувся до постачальників з проханням повернути частину грошей, які були виплачені їм за умовами контрактів з 2016 року. У документі стверджується, що завдяки цьому поверненню Tesla зможе вийти на прибуток і продовжити нормальне функціонування. У самій компанії поки заявляють лише про переговори з постачальниками щодо зниження ціни на деякі контракти.

У квітні нинішнього року акції американської компанії Tesla впали на 5,1% в ході торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі. За даними аналітиків, до цього призвів цілий ряд негативних подій, що сталися з автовиробником за недавні часи.

Компанія Tesla, орієнтована на виробництво електромобілів, заснована в 2003 році. З 2008 продає Tesla Roadster. У 2012 компанія представила седан Model S. Штаб-квартира виробника знаходиться в місті Пало-Альто, Каліфорнія.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook