Авто на єврономерах Автоновини

Для нового законопроекту про розмитнення авто готують серйозні поправки

Комітет податкової та митної політики ВРУ готує ряд поправок для законопроекту №8487, покликаного затвердити нові правила для розмитнення автомобілів, який був схвалений днями парламентаріями в першому читанні. Про це повідомляє AutoConsulting.

Так, якщо зараз законопроект №8487 передбачає акциз, що залежить в рівній мірі від обсягу двигуна і віку авто, то в остаточному вигляді в розрахунковій формулі податку упор можуть зробити на об’єм двигуна. Іншими словами, чим “крупніше” буде мотор, тим більше доведеться заплатити.

Наприклад, якщо проект закону приймуть все ж в існуючому вигляді, то 12-річний VW Passat з 2-літровим бензиновим мотором за 2-3 тис. євро обійдеться по акцизу в 1200 євро, але якщо упор буде зроблений на об’єм двигуна, сплата в казну становитиме приблизно 370 євро. Причому ця норма торкнеться і нових авто: зараз в законопроекті акциз на нове авто з 5-літровим мотором становить 250 євро, а в разі прийняття поправок цю суму можна сміливо множити на десять. Також депутати планує продовжити до 2020 року нульову ставку акцизу і ПДВ для електромобілів.

Окремо в законопроект №8487 хочуть винести питання вже завезених в Україну нерозмитнених авто. Передбачається, що володарів євроблях зобов’яжуть добровільно сплатити штраф за порушення правил ввезення, після чого розмитнити машину на внутрішніх митницях – щоб не створювати черг на кордонах.

Як вважають депутати, такі зміни допоможуть зробити автомобілі більш доступними для українців, залучити кошти в бюджет, цивілізованим чином покарати порушників, не допустити колапсу на КПП через держкордон, а також стимулювати покупку електромобілів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook