Авто на єврономерах Автоновини

Закони для єврономерів і пільгові ставки розмитнення: Порошенко сказав своє слово

Президент України Петро Порошенко схвалив законопроекти Ніни Южаніної, покликані зробити розмитнення авто більш доступним. Про це свідчить відповідь президента на петицію про пільгове розмитнення, яка опублікована на сайті глави держави.

До Порошенко звернулися в формі петиції з “Вимогою закріпити в законодавстві постійні ставки акцизного збору, які були затверджені законом 1389-19 (3251 від 07.10.2015) про пільгове розмитнення авто, оскільки бачимо в цьому ряд переваг”. У відповідь президен замість пільгової розмитнення взяв за основу законопроекти №8487 і 8488, за які Рада проголосувала днями в першому читанні.

“Я звернувся до Прем’єр-міністра України В.Б. Гройсмана з проханням приєднатися до розробки проектів законів України від 15 червня 2018″. Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів” (реєстр. № 8487) та “Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України “(реєстр. № 8488) з метою формування збалансованого законодавства в інтересах усіх зацікавлених сторін, а також з урахуванням необхідності дотримання екологічних вимог з охорони навколишнього природного середовища”, – заявив глава держави.

Нагадаємо, за законопроекти №8487 і 8488 остаточно повинні проголосувати восени. Якщо їх приймуть, дешеві б / у авто в Україні стануть доступнішими для українців.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook