X

Euro NCAP провів краш-тести двох автоновинок (відео)

Європейська організація Euro NCAP провела краш-тести двох нових моделей світового автопрому. Йдеться про Ford Focus нового покоління і Volvo XC40. За результатами краш-тестів обидва автомобілі набрали максимальні п’ять зірок безпеки.

Безпека водія та дорослих пасажирів у Ford Focus експерти оцінили на 85%, дітей – на 87%, пішоходів – на 72%, а ефективність роботи електронних систем – на 75%. Проте, випробування показали, що при задньому ударі існує високий шанс отримання травми шиї у переднього пасажира.

Для пішоходів найбільшу небезпеку становлять бічні стійки Focus. Також експерти високо оцінили безпеку пасажирів-дітей. Серед електронних допоміжних систем експерти відзначили наявність обмежувача максимальної швидкості і функції контролю рядності руху.

Volvo XC40 також отримала п’ять зірок з п’яти. Безпека водія та пасажирів оцінили на 97%, дітей – на 87%, пішоходів – на 85%, а ефективність роботи електронних систем – на 71%. Volvo XC40 добре показав себе практично у всіх видах краш-тестів. Фахівці відзначили низький ступінь захищеності переднього пасажира при лобовому зіткненні. Для пішоходів найбільший ризик представляють бічні стійки і кромка капота.

Експерти підкреслили, що тест Euro NCAP поводився за новою методикою, при якій враховується робота функції екстреного гальмування з можливістю розпізнавання велосипедистів, а також пішоходів в умовах недостатньої видимості. Плюс до всього організація з цього року ввела нові тести, що перевіряють системи контролю дотримання рядності руху, які перешкоджають неконтрольованому виїзду автомобіля із займаної смуги.

Поділитися цим!
Михаїл Стріга:
Related Post