Автоновини

Rolls-Royce представив літаюче таксі

Фото: Rolls-Royce

Компанія Rolls-Royce представила літаючий апарат під назвою EVTOL. Дебют концепту відбувся на міжнародному авіасалоні в Фарнборо. Прототип отримав шість електричних двигунів і може використовуватися в якості таксі або в сфері вантажоперевезень, повідомляє прес-служба бренду.

П’ятимісний транспортний засіб може пролетіти близько 800 км. Максимальна швидкість EVTOL – понад 400 км / г. Літаючий апарат має собливі гвинти прототипу, які забезпечують можливість вертикального зльоту і посадки. Очікується, що перші тестові польоти EVTOL почнуться вже в 2020 році.

Крім цього, Rolls-Royce бере участь в іншому проекті з розробки безпілотного літального апарату, яким займається Aston Martin. Незвичайний транспортний засіб обладнаний трьома посадочними місцями і називається Volante Vision Concept. Літальний апарат має поворотні гвинти, які забезпечують можливість вертикального зльоту і посадки. Очікується, що перший працюючий зразок Volante Vision Concept випустять в 2020 році.

Керує проектом головний креативний директор Aston Martin Марек Райхман. За його словами, Volante Vision Concept дасть уявлення про «нове покоління міського транспорту». У компанії стверджують, що літальний апарат отримає гибридно-електричну силову установку. Інші технічні характеристики Volante Vision Concept поки невідомі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook