Автоновини

Шведи представили безпілотний лісовоз

Фото: Einride

Шведський компанія Einride привезла на Фестиваль Швидкості в Гудвуді прототип безпілотного лісовоза під назвою T-log. У рух цей незвичайний транспортний засіб наводиться за допомогою електричної силової установки. Очікується, що в 2020 році, машина пройде перші випробування на дорогах загального користування.

T-log отримав автономну систему NVIDIA Drive 4 рівня. У лісовоза відсутня кабіна, дистанційно керувати машиною може оператор. Без підзарядки новинка може проїхати близько 195 км. Лісовоз здатний перевозити до 16 тонн вантажу.

«Водійська кабіна – це те, що робить вантажівки дорогими для виробництва. Приберіть її, а водія замініть оператором, який може контролювати і дистанційно керувати кількома автомобілями одночасно. Ви самі побачите, що витрати будуть значно зменшені», – розповів генеральний директор Einride Роберт Фальк.

Раніше Einride представила прототип автономної вантажівки T-Pod. Завдяки відмові від кабіни і елементів механічного управління довжина апарату склала всього 7,3 метра. При цьому вантажопідйомність T-pod дорівнює 20 тоннам, що відповідає вантажівкам «8 рівня».

В 2020 році компанія Einride планує організувати масштабну мережу доставки між Гетеборгом і Хельсінгборг. Передбачається, що транспортна система включить 200 безпілотників T-Pod, для яких між двома шведськими містами обладнають станції підзарядки. Розробники впевнені, що автономні вантажівки зможуть перевозити до 2 млн палет в рік, завдяки чому щорічний рівень шкідливих викидів CO2 знизиться на 33 000 тонн.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook