Автоновини

Tesla побудує новий завод в Шанхаї

Компанія Tesla збирається побудувати свій новий завод в Китаї, повідомляє Autocar. Підприємство буде розташовуватися недалеко від міста Шанхай. Відповідну угоду вже підписав глава Tesla Ілон Маск. Очікується, що підприємство буде здатне виробляти до 500 тис. електрокарів в рік. Розміри інвестицій в будівництво заводу поки не відомі.

Завод буде побудований у вільній економічній зоні Шанхая. Перші машини почнуть сходити з конвеєра орієнтовно через два роки. Завдяки новому підприємству Tesla сподівається знизити вартість своєї продукції. На даний момент електрокари Model S і Model X в Китаї коштують дорожче, ніж в США. Новий завод стане першим підприємством компанії, яке буде побудоване не в США.

У квітні акції американської компанії Tesla впали на 5,1% в ході торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі. За даними аналітиків, до цього призвів цілий ряд негативних подій, що сталися з автовиробником за недавні час.

Компанія Tesla, орієнтована на виробництво електромобілів, заснована в 2003 році. З 2008 року продає Tesla Roadster. У 2012  компанія представила седан Model S. Штаб-квартира виробника знаходиться в місті Пало-Альто, Каліфорнія.

У лютому нинішнього року Tesla Motors прийняла рішення змінити назву на Tesla Inc. На такий крок американська компанія пішла, що б нагадати про свої плани вийти за рамки продажів тільки електричних автомобілів і створити справжню «енергетичну імперію».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook